- Ξεπλένουμε τις πιπεριές και τις χαράσσουμε σαν jack-o’-lantern. Δηλαδή, με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι (ή μαχαιράκι για φρούτα), χαράζουμε τριγωνάκια για τα μάτια. Αν θέλουμε κάνουμε και μια τριγωνική μύτη. Για το στόμα, κάνουμε ένα ημικύκλιο ζιγκ – ζαγκ και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και από την κάτω μεριά. Προσοχή το άνοιγμα δεν θέλουμε να είναι μεγάλο γιατί θα χυθεί η γέμιση. Χαράσσουμε γύρω – γύρω το κοτσάνι για να δημιουργήσουμε ένα άνοιγμα στην πιπεριά. Αφαιρούμε τα σπόρια.
- Για τη γέμιση: Ξεπλένουμε καλά το ρύζι μέχρι το νερό να είναι καθαρό και διάφανο. Σε τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι το κρεμμύδι γιατί το βοηθά να βγάλει τα υγρά του. Έτσι μαλακώνει πιο γρήγορα, δεν καίγεται και καραμελώνει πιο όμορφα, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει η γεύση του φαγητού. Όταν σοταριστεί το κρεμμύδι και αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Βάζουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να μαράνει. Βάζουμε τον πελτέ και τρίβουμε στον πάτο του τηγανιού για να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το ρύζι, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να απορροφήσει η γέμιση όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ανακατεύουμε και βάζουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές μέχρι τα ¾ (γιατί το ρύζι θα φουσκώσει). Κλείνουμε με τα καπάκια.
- Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, ρίχνουμε στον πάτο 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε με αντικολλητική λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό!